Výroba kabelek z recyklované kůže Walk with me

Walk with me je španělská značka multifunkčních kabelek a batohů z recyklované kůže. Náš Raddar je prvním dovozcem této značky do Česka, tak se nám zdálo záhodno, abychom vám ve stručnosti přiblížili proces výroby.

IBP_WWM_Madrd_Workshop-4

Recyklovaná kůže (tzv. vláknitá useň) je šetrnější alternativou kůže pro kožené výrobky. Vyrábí se tak, že zpracované kousky odpadu z kožedělného průmyslu se nejprve rozmělní na malé částice a následně s použitím pojiva spojí či připevní na podklad. Značka Walk with me umí tento materiál velice dobře zpracovávat a vzniká tak vysoce kvalitní materiál s vysokým (až 100%) podílem kůže.

Walk with me sbírá kůže z okolních továren a kožedělných provozů. Kusy sesbírané kůže rozmělní a spojí přírodním latexem. Vzniknou tak velké "pláty" recyklované kůže, kterou značka dále barví jednou ze svých sedmi barev (černá, světle modrá, námořnicky modrá, šedá, červená, bílá a béžová). 

 3   4

 1-recyled-leather   
2

Veškerá recyklovaná kůže, kterou značka používá na své kabelky tak pochází ze Španělska a má certifikaci Oeko Tex a Global Recycled Standard.

Walk with me si také do kabelek navrhuje a vyvíjí své vlastní kovové komponenty, většinou z mosazi. Tyto nechává vyrábět u společnosti MLM, která byla založena v roce 1970 v Itálii. 

metail_fittings  metail_fittings_3  metail_fittings_2

Ze své dílny v Madridu Walk with me vytvořili komunitní otevřené místo, kde každý návštěvník může nahlédnout přímo do výrobního procesu. Pokud se zrovna do Madridu nechystáte, koukněte na tohle krátké video, které vám výrobu přiblíží i tak.