Tipy na adventní kalendáře

Obchody jsou zavřený. Sehnat dárky je komplikovaný. Sehnat originální adventní kalendáře je ještě komplikovanější. Vyrobit si je sami - úplně nejkomplikovanější. Proto jsme dali dohromady několik tipů na adventní kalendáře od českých značek, který vám domů zaručeně domů přinesou tu pravou vánoční atmošku! 

1. Adventní kalendář vlastní výroby

No, začínáme zhurta. Nejlehčí a asi i nejlevnější varianta výroby vlastního adventního kalendáře je nakoupit takový ty klasický hnědý svačinový pytlíčky. K tomu malý dřevěný kolíčky a šňůrku (nebo větev), na kterou pytlíčky připevníme. Můžeme to celé doplnit ještě tematickými nálepkami, kterými pytlíček zalepíme. Pak zbývá už JEN vymyslet 24 dárečků, který se do těch nakoupených pytlíčků vlezou a pečlivě je tam umístit. Ale ono je důležitý si uvědomit, že právě ten čas, kterej věnujeme přemýšlení a vymýšlení těch nejvhodnějších dárečků, který udělaj tu největší radost, je právě to nejcennější. Hotový DIY adventní kalendář může vypadat třeba nějak takto:

Bez názvu_5Fotografie převzata z: https://happybaby.sk/vianoce/netradicny-adventny-kalendar/

 

2. Adventní kalendář s vlastním obsahem

Stále zůstáváme u těch variant, kdy je nutný vymyslet a vybrat dárečky na každý den sami. Ale zato přinášíme zjednodušené varianty v tom, že nemusíte vytvářet žádný kapsičky a být u toho kreativní. Tu kreativu si už totiž za vás vzali na starosti některé naše oblíbené značky.

Paper Time

Je poměrně mladá značka dvou kamarádů, kteří se snaží papírem oživit české intériéry. Jejich skládačky nejsou jenom pro děti, ale nabízí super program plný tvoření také pro večery s partnerem, rodinou nebo přáteli. 

Paper Time letos přichází s domečkovo-stromečkovým adventním kalendářem, který vám zaručeně vytvoří tu správnou vánoční atmosféru. V pár jednoduchých krocích si vyrobíte designový doplněk, který vyvolá emoce i vzpomínky. Navíc, značka Paper Time za každou objednávku přispěje na vysazení nových stromů. 

Bez názvud  Bez názvuf 
Fotografie převzaty z: https://www.papertime.cz/adventni-kalendar/ 

 

Teto design

Teto design je česká rodinná firma, která by ráda lidem zpříjemňovala život, vyvolala úsměv na tváři a dodávala energii v podobě kvalitního světla. Taky se snaží redukovat množství zbytečného odpadu a nepoužívají plasty. To je sympatický!

Jejich adventní kalendář má tvar autobusu a je určen k domalování podle dětské fantazie. Obsahuje 24 papírových krabiček, které naplníte dle vlastního uvážení a vložíte do jednotlivých políček autobusu. Ten pak klukům může  sloužit třeba jako police na autíčka. Materiál police je přírodní MDF - lisovaný materiál z pilin.

Kreslit a dotvářet tento kalendář bude zábava pro celou rodinu na několik hodin. A co je (nejenom o Vánocích důležitějšího), než společně strávený čas?

Bez názvu3 Bez názvu4 
Fotografie převzata z: https://www.teto-design.cz/detska-police-na-auticka-motiv-autobus-anglie-prava/

 

Dřevěné ozdoby - prodejce na Fleru

Značku Dřevěné ozdoby známe z prodejního portálu Fler.cz. Má neskutečně originální a naprosto dokonalý výrobky z topolové překližky - však koukněte na fotky jejich adventních kalendářů, úplně nevím, co k tomu dál dodat. Precizní práce, krásné provedení a výborný nápad.

Šuplíčky jsou docela maličké, ale každá varianta má jiné rozměry, tak si určitě vyberete.

Tento dřevěný kalendář vám vydrží opravdu dlouho, každý rok ho jen naplníte a znovu bude dělat radost. A za to vám planeta poděkuje!

08866124_vzfkrgzjwoznsk 11724023_mfuodhkm 
Fotografie převzata z: https://www.fler.cz/drevene-ozdoby

 

Unlimited design

Českou značku Unlimited design založila Michaela Horáčková v roce 2008 s cílem vytvářet návrhy hlavně interiérů. Postupem času ale začala vyrábět také originální dekorace pro děti z vlnité lepenky a kartonu. Unlimited design tvoří šetrně k přírodě, a to je důležitý!

Jejich adventní kalendář je ve tvaru domečku, je vyroben z několika vrstev EB vlny a mikrovlny. Přední část je potištěna eko tiskem nebo můžete vybrat variantu, která je potištěna tabulovou černí a lze na ní psát křídou. Což je dost dobrá vychytávka, kterou vaše děti jistě ocení!

ga_img-8498 ga_img-3408 
Fotografie převzata z: https://www.unlimited-design.cz/projekt-adventni-domky?id=1822018170040151

 

3. Adventní kalendář ála hotovka

Kdo nemá čas, inspiraci nebo chuť vymýšlet vlastní obsahy adventních kalendářů, pro toho tu máme snůšku tipů na originální a etické „předplněné“ kalendáře.

 

Meander

Meander je české nezávislé nakladatelství, které se věnuje originální umělecké tvorbě pro děti, zejména pak původní tvorbě a autorské knize. Klade důraz na výtvarné pojetí titulů. Jeho počátky sahají až do roku 1995.

Adventní kalendář Meander je tvořen z 24 malinkatých knížeček, ve kterých najdete vánoční příběhy, básničky a koledy. Celé doprovázené nádhernými ilustracemi. Děti se tak postupně učí říkanky a koledy, které pak společně můžete zazpívat u vánočního stromečku. A další rok kalendář můžete vytáhnout a zpívat zase. A další rok zase. A další zase…

Bez názvu6 598-6_meander-043
Fotografie převzata z: https://www.meander.cz/zanr/adventni-kalendar/

 

Janova pec

Janova pec je malá rodinná značka českého kvalitního pečeného müsli. Vyrábí celkově 9 druhů a byli první, kdo s výrobou pečeného müsli v Česku začal. Každá jejich směs je bezlepková a ořechem, ovocem ani semínky se v Janově peci nešetří. Mají takový sympatický heslo: „Dej tam toho víc!“

Jejich adventní kalendář je dost jedinečnej. Tvoří ho vánoční vesnička a v každém domečku najdete nějakou dobrotu z Janovy pece (např. sáčky müsli, kaše, lyo ovoce, ořechy, med nebo kvalitní čokoládu.

Domečky dodávají rozložené, dávají vám tedy krásnou příležitost strávit společný rodinný čas při jejich výrobě.

Adventni kalendar janova pec 2020 Adventni-kalendar 
Fotografie převzaty z: https://www.janovapec.cz/adventni-kalendar-komplet/

 

Nesladkář

Nesladkář je značka adventního kalendáře bez sladkostí, naopak se spoustou úkolů a zábavy. Nesladkář vytvořila Lucie Dědková, kterou jakožto výživovou poradkyni rozčilovalo množství cukru v klasických adventních kalendářích. Vymyslela proto variantu kalendáře, která místo mlsných jazýčků podpoří dětskou zvídavost.

Celý balíček obsahuje nástěnný kalendář a leporelo. Na každý den je připraven nějaký úkol a po jeho splnění si můžete vybarvit nějakou část leporela. Po 24 dnech se tedy z černobílého smutného leporela stane nádherné barevné umělecké dílo.

Nesladkář je k dostání v několika variantách - farma, les a betlém. Stačí si vybrat!

IMG_20200926_115233-1-3-scaled IMG_20200620_173918-scaled 
Fotografie převzaty z: https://nesladkar.cz/

 

Little Bears Puzzle

Značka Little Bears - to jsou české hračky s nápadem a duší. Její tvůrci Marie a Libor věří, že život má být především hra. A že umění k němu přistupovat s radostí je to nejlepší, co našim dětem můžeme předat. Proto se vydali cestou výroby dřevěných a ručně vyráběných chytrých hraček.

Jedním z jejich produktů jsou také adventní puzzle pro každého skládačkového nadšence. Mají celkem 5 variant, můžete tedy každý rok skládat jiný obrázek.Puzzle obsahují 24 dílků, dítě každý den dostane jeden - je tedy nutné dílky darovat tak, aby na sebe navazovaly????

Ilustrace pro puzzle Little Bears namalovala ilustrátorka Lucie Fričová.

Bez názvu7 Bez názvu9

Fotografie převzaty z: https://eshop.littlebears.cz/advent/puzzle-betlem/

 

Od Beruši

Tuto značku didaktických pomůcek tvoří Tereza Přikrylová. Nás zaujal její dokreslovací adventní kalendář pro všechny děti, které rády tvoří a plní úkoly. Je určen pro malé výtvarníky od 7 let.

Adventní kalendář od Beruši si děti dotváří samy, plní kreativní úkoly a dobré skutky. Naučí se básničky a vyřeší hádanky. Kalendář obsahuje také nálepky, aby jim čekání na Štědrý den lépe ubíhalo.

Bez názvu11

Fotografie převzaty z: https://od-berusi.wixsite.com/blog/post/dokreslovaci-adventni-kalendar

 

Encyklopedie pálenek 2020 - adventní kalendář od Lihovárku

A v neposlední řadě tu máme taky degustační adventní kalendář pro dospělé z českých pálenek od Lihovárku. Máte tak možnost ochutnat produkci od 12 lihovarů, tzn. 24 špičkových destilátů z 10 druhů ovoce + 1 specialita.

Bez názvu12Bez názvu13

Fotografie převzata z: https://www.lihovarek.cz/ovocne-palenky/encyklopedie-palenek-2020-adventni-kalendar/

 

Tak snad s našimi tipy letos to tvoření vánoční nálady bude jednodušší :))